Válaszható kezelések

Ha egy könnyebb, boldogabb életre vágysz…
Lehet, hogy felesleges érzelmeket cipelsz… lehet, hogy nem is a tiédek… lehet, hogy csak átvetted másoktól… csupán benned ragadtak valahogy, valahol…

Az Easy Life Method segít, hogy már ne kelljen cipelned a régit, a feleslegest.

A tudatalatti mindent elraktároz. Köztük a rossz, elnyomott és kellemetlen dolgokat is.
Minek cipelnéd tovább? Bennragadt (örökölt) érzelmek, szívfalak (örökölt), és rejtett érzelmek végleges oldása, törlése.

Amint törlődnek… te felszabadulsz, megkönnyebbülsz. Újra önmagad lehetsz… és minden egyes alkalommal mégjobban és mégjobban fogod érezni magad.

Ennek a kezelésnek a magját a Kristály-Szivárvány kezelés adja ami az évek során szépen átalakult egy még erőteljesebb energetikai kezelési módszerré. Letisztult, és  a sok tapasztalat által, az energiák érzékelése által megtörtént a változás, bennem is és a kezelési módszerben is.
A Szivárványból viszont megmaradt a lelke, vagyis a Szíve, és a csatornázott energiája is.

Ennek a kezelésnek is a fő lényege, hogy megtisztuljon az egész energiarendszer. A fő és mellékcsakrák, és az aura. Valamint a rezgésszint, a lelki állapot emelése is fontos. De a lényege itt is az öngyógyító folyamatok  beindítása.

Elmagyaráznom nem egyszerű, hogy milyen változás is történt a régi (Kristály-Szivárvány) és az új (Szív-EnergyOn) kezelési módszer között. De aki megtapasztalta már, azok közül volt olyan aki egyértelműen kijelentette, hogy most volt az első neki amikor komolyan érezte is, hogy valami történik benne és körülötte.
(Azt azért zárójelben megjegyzem, hogy nem egyformán érzik az emberek az energiákat és nem is egyformán reagálnak a kezelésekre általában.)

A Kristály-Szivárvány kezelést is megelőzte az általam készített energetikai, lelki állapotfelmérés. És ez a Szív-EnergyOn kezelésnél is megmaradt. Hiszen látnom kell, hogy milyen lelki állapotban van az egyén aki hozzám jön. És sokan már tudják, hogy mire belépnek az ajtón az már papírra van vetve, és az információ készen várja  a Vendéget. De természetesen fontos számomra, hogy ő is el tudja mondani a történetét, a fájdalmait, hiszen az oldási folyamathoz ez is hozzátartozik.

Én érzékelem, hogy mi zajlik benne. A kezelés is ehhez igazodik a Szív-EnergyOn segítségével.

A fő cél, hogy segítsek,  megkönnyebbülni, beszélgetéssel, megértéssel, együttérzéssel, kezeléssel. Ilyenkor kívülről is látom az egyént, viszont a lelki világával is tisztában vagyok.
Lehet, hogy idegenként jön először, tanácstalanul, esetleg már nem túl jól, viszont ha a kölcsönös szimpátia és a segítő módszerem találkozik, akkor az hálával tölt el, ha mentorálhatom a vendégeimet ennek segítségével.

A változásra szükség van mindenkiben. Hiszen a saját egyensúlya borult fel, azért nincs jól. Ehhez az egyensúlyhoz, a segítő folyamathoz igyekszem hozzáadni minden tudásom és tiszta empátiámat, segítő energiáimat.

Ez egy energetikai feladat, amely akár az egész energiarendszer megtisztítását is igényelheti.

Több fajta kezelés és köztük a fejre irányuló, gyógyító metódus létezik a világban. Vannak már elterjedt fajták. De én most mégis egy újat állítottam össze.

Az alapja egy már rég elfelejtett változat mely a masszázs alapját, és egyben az egyik felét is adja. Elmondhatom róla, hogy végeredményben egy kellemesen ellazító masszázs mely a fejen több helyen megtalálható energetikai pontok megfelelő stimulálásával, és energetikai kezeléssel is párosul.
A SENSES fejmasszázs valóban hat minden érzékre és az érzékelésen túli dolgokra is.

Az egész elv az egyensúlyra épül. A CHI, Ki, vagy Prána azaz az ENERGIA, áthatja az egész testünket, segít megőrizni a megfelelő testfunkciókat.
A SENSES fejmasszás fontos feladata serkenteni ennek az életerőnek az áramlását, és megfelelő irányba való haladását a testben. Minél több Chi jut a sejtekbe, annál tovább képesek működni.
A beteg élőlények azért gyengék, mert a Chi ENERGIA nem áramlik bennük egyenletesen.

És nem mellékesen a SENSES a gondterhelt ráncokat is kisimítja az érintés erejével.

A fejmasszázs tökéletes eszköz a szellemi stressz csökkentésében, amely különben hosszú lefolyású betegségeket okozhat. A depresszió és a szorongás egyaránt lassú gyilkosok.

Jótékony fizikai és mentális hatásai vannak.

 1. Elmélyedés – A masszírozás segít a befogadónak újra felvenni a természetes életritmust, helyreállítja a belső békét, melynek eredményeként megindulnak az öngyógyító folyamatok.
 2. Öregedés – A fejmasszázs azáltal, hogy tökéletes állapotban tartja a testet és a lelket, lelassíthatja az öregedés folyamatát.
 3. Testfunkciók – A megfelelő nyomáspontok kezelése kitisztítja a létfontosságú összeköttetéseket, és biztosítja a megfelelő működést. Enyhíti, illetve megakadályozza az olyan mindennapos panaszok kialakulását, mint az asztma, bronchitis, vérnyomásproblémák, szorulás, emésztési zavarok, bőrpanaszok, mentális és fizikai kimerültség.
 4. Intelligencia – Az energiacsatornák felszabadításával a fejmasszázs növeli az agy oxigénellátását. Lazító hatásánál fogva biztosítja, hogy a korizol-felhalmozódás ne okozzon agyvelősorvadást.
 5. Keringés – A keringés nagyszerűen javítható általa, így kéz- és lábzsibbadás esetén is alkalmazható. A fejmasszázs ezenkívül segíthet megelőzni a görcsöket, a menstruáció előtti feszülést, klimaxos tüneteket, a fejfájást, a pánikrohamot.
 6. Depresszió és szorongás – Testünk olyan, mint egy bonyolult számítógép: minden fájdalmunkat és szenvedésünket elraktározza. A gyakorlott kezelő képes nagyon gyorsan ráhangolódni a testi traumákra és csillapítani, eltüntetni a rossz érzéseket. Az érintés a masszázs sajátos nyelvezete. Az az egyik legelső működésbe lépő érzékelési módunk és az utolsó között van amit elveszítünk. Szeretetet és gyógyulást nyújthat még a fizikai sérülések esetén is.
 7. A kiválasztás folyamata –  a fejmasszázs ezt is serkenti (vizelet ürítés, mint kiválasztási folyamat), a természet egyik legkifinomultabb tisztító és méregtelenítő technikája. Aktiválja a nyirokrendszert, és segít kipucolni az elzáródásokat.
 8. Érzelmi trauma – hatékonyan tompítható vele.
 9. Haj és fejbőr – csökkenthető vele a hajhullás, a korai kopaszodás és őszülés. Gyógyítja a száraz vagy olajos fejbőrt is.
 10. Fejfájás és migrén – A fejmasszázs képes helyreállítani a fejben lévő nyomások egyensúlyát. Kitisztítja az arcüreget, kiegyensúlyozza az ízületi nedvet, ellazítja a nyak és vállizmokat és pihenteti a megerőltetett szemet.
 11. Hormonok – A harmadik szemen végzett masszírozás az agyalapi mirigyre (belső elválasztású rendszerünk irányítójára) hat, biztosítja ennek a fontos mirigynek az optimális működését.
 12. Immunrendszer – Az elzáródások kitisztítása növeli a test ellenálló képességét a betegségekkel szemben.
 13. Szellemi frissesség és koncentráció – Az érzékek csillapítása segít elhessegetni a nemkívánatos gondolatokat, megnyugtatja és kitisztítja az agyat.
 14. Agy és memória – A Chi, a test energiahullámainak pangását különös odafigyeléssel lehet kezelni.
 15. Természetes arcfiatalítás  A fejmasszázs visszacsempészi a mosolyt, a szorongást, feszültséget, görcsösséget, fáradságot tükröző arckifejezések helyébe.
 16. Idegrendszer – A fáradtság a mélyen gyökerező stressz, túlhajszoltság megszüntetésével a masszázs segít csillapítani, ellazítani és megerősíteni ezt a bonyolult működésű rendszert.
 17. Elektromágneses energia – Ez az energia a finomhangolású masszázstechnikákkal szabályozható.
 18. Rák – Az öngyógyító folyamatok beindításában segít, a fejen végzett kellemes masszírozás egyfajta meg könnyebülést okozhat mindazoknak akik ebben a súlyos betegségben szenvednek.

reflaxáció egyesíti a reflexológia és a relaxáció jótékony hatásait. Kellemes, megnyugtató, regeneráló, gyógyító hatású.

A reflaxáció egy olyan gyógykezelés, amely egyszerre hat a látható és a láthatatlan síkon, ezért rendkívül hatékony.
Test, lélek, szellem egységét fő szempontként tekintve.

Kellemes, nyugtató, regeneráló, gyógyító hatású kezelés.
Valójában egy speciális meditációban történő talpmasszázsról van szó, amelyet bármely egészségügyi problémára alkalmazni lehet.
A kezelések célja, hogy felébressze testünk öngyógyító energiáit.

Ellazult állapotban a kezelt személyre sokszoros erővel hat a talpmasszázs.
Hiszen a lelket teszi rendbe, tisztítja a csakrákat, a betegségek gyökerét gyógyítja meg.
Minden egészségügyi gondra ajánlott, függetlenül attól, hogy hisz-e benne a kezelt személy.
​Aki még soha nem meditált, az is érezni fogja a jótékony hatását.

Talpunkon a szervezetünk összes reflexpontja megtalálható.
​A talpmasszázs és a relaxáció egyszerre fizikai, lelki és spirituális szinten is hat, például az idegrendszeri, emésztési zavarok, nő szervekkel, daganatokkal kapcsolatos és egyéb más problémák megoldásában is.

Egy lágy, de mégis kiválóan átdolgoztató masszázst alkottam a Baransu név mögé, amely japánul van és Egyensúlyt jelent.

A test hátoldali részét célozza meg. A hátunkon, vállainkon sok terhet cipelünk. Fejünk mindig tele van gondokkal, aggodalmakkal. 

Igény szerint tehát tartalmaz, talp, lábak, hát, fej masszázsát is. Valamint egy lágy AKKUPUNKT masszázst is, az igazán feszült pontok stimulálása érdekében. Bizonyos esetekben a csúsztatott szilikon köpölyt, vagy köpölyözést is alkalmazok.
Így egy teljesen komplex kezelést kaphat általa az ember.

A végén teljes megkönnyebbülés és felszabadult érzés vár.

Jöhetnek a lazulós, feltöltődős napok hogy legyen elég energiád a mindennapi feladatokra. Így egy kellemes, meleg LÁVAKÖVES MASSZÁZS igazán fantasztikus választás.

Pozitív hatásai:
☯ Javítja a keringést.
☯ Segíti az izmok ellazulását , enyhíti az izomfájdalmakat ,
☯ feloldja az izommerevséget.
☯ Javítja a nyirokkeringést.
☯ Gyorsítja az anyagcserét.
☯ Segíti a méregtelenítés folyamatát.
☯ Stresszoldó hatású.
☯ Segíti a testben az energia áramlását.
A gerinc különleges, speciális kezelése is ez egyben. Valamint egy felemelő élmény ahogy az illoolajok (csúcsminőségű) elárasztják a tested.
Az illatfelhő és a hatása egyedülálló.

A lágy csontkovácsolás során nem fejtenek ki a csigolyákra közvetlenül nyomó, feszítő hatást. Durva erőkifejtés helyett , masszázstechnikával fellazított izomzat következtében a kezelés során az ízületek lágy kimozgatása segítségével többnyire maguktól helyükre ugranak. Nem a csontokra, hanem az izomzatra és az ízületekre hat, a finom mozdulatok segítségével néhány perc alatt fájdalommentesen megszüntethetőek azon tünetek, amelyek kiváltották az egészségügyi panaszokat.

Mozgás hiányában az ízületek és az izmok megkeményednek, összecsomósodnak, melyek képesek a csigolyákat egymástól eltolni, az idegszálakat feszíteni, nyomni, esetleg megsérteni.

Ha a gerinccsigolyák elmozdulnak, nyomást gyakorolnak a kilépő ideggyökökre-energiapályákra, így negatív irritáció jön létre.

Míg az izomcsomók kilazítása, melynek során felszabadulnak a feszültségek, a régen eltárolt problémák, járhatnak kellemetlen érzéssel, ez elkerülhetetlen. A csontkovácsolás során a mozgásában korlátozott ízületi blokkok kerülnek felszabadításra (melynek kísérő hangja az úgynevezett „kiropogás”) lehetőséget adva a szabad mozgásnak, melynek pozitív velejárója a könnyebség, megkönnyebbülés érzése. Azonban ha semmit sem változtatunk megszokott  életvitelünkön, nem várhatjuk el, hogy a hatás tartós legyen.

A gerinccsigolya elmozdulás, amit csigolyasérülésnek is hívnak, az idegrendszer, majd a gerincoszlop megfelelő működését zavarja, és végül az egész test működésére van negatív hatással. Diszharmóniát és koordinációs zavarokat okoz. Ez csökkenti a test ellenálló erejét, és megkönnyíti a betegségek kialakulását. Néha a „csendes gyilkosnak” is nevezik, mert anélkül, hogy tudomásunk lenne róla, csökkenti a vitalitást és károsítja az egészségünket.

A kellemetlen tünetek komolyabb betegségek figyelemfelhívó jelei lehetnek, de sokszor előfordul hogy a gerincoszlop kisízületi és idegi elváltozásának eredményei.

A csontkovácsolás az alábbi panaszok esetén ajánlott:

 • Lumbágó, a sokakat érintő porckorongsérv
 • Derék- és hátfájás
 • Nyaki merevség, nyakfájdalom
 • Karba, lábba sugárzó fájdalom, zsibbadás
 • Hirtelen növés okozta gerincferdülés
 • Csipő- és térdizületi fájdalmak
 • Ízületi kopások megelőzésére, megállítására
 • Izomfájdalmak, izommerevség esetén
 • Szülés utáni medence és gerincproblémák korrigálására
 • Migrén, krónikus fejfájás, szédülés, fülzúgás kezelésére
 • Balesetek után (főleg féloldali traumák esetére)

Ellenjavallatok:

 • Nagyfokú csontritkulás (osteoporosis)
 • Csontelhalás (osteonecrosis, amely leginkább a combfejet érinti)
 • Előrehaladott rákos betegség (carcinoma)
 • Dekompenzált szívelégtelenség
 • Nyaki erek vagy hasi aorta elmeszesedése (arteriosclerosis)
 • Vérzékenység vagy véralvadás gátló (anticoagulans) gyógyszer szedése
 • Akut fertőző betegség
 • Heveny gyulladásos állapot
 • Veszélyeztetett terhesség
 • Műtétek után 6-8 hetes időszak

A gyógyító köpölykezelés egy vákuumos masszázs, amely a hagyományos kínai gyógyászat egyik terápiás eszközére, a köpöly-technikára épül. A fizikai gyógykezelések egyik fajtája, mechanikai ingerlés a test legérzékenyebb (akupunktúra) pontjai felett. Lokális hatású pozitív ingerhatásról beszélünk. Vérkeringésre, és a vérösszetételre gyakorolt hatása is igen jótékony.

Kis üvegharangokkal masszírozunk, kilazíthatjuk az izmokat, eldolgozhatunk velük mélyebb, kézzel csak nehezen kimasszírozható izom-letapadásokat, csomókat. A köpölyözés során vákuum keletkezik, melynek hatására a kezelt területen a kapilláris erek kitágulnak, fokozott vérbőség alakul ki az adott területen; javul a bőr, az izom, és a kezelt területhez tartozó belső szervek vérellátása, keringése, anyagcseréje. Ez úgy történik, hogy a test távolabbi pontjairól a köpölyözés területére áramlik a vér. Ilyenkor tehát a távoli területeken vérhiány alakul ki, erre a szervezet úgy reagál, mintha valahol nagy vérveszteség volna. Elkezdi erőteljesen termelni az új vért, mozgósítja a szervezet vérellátásának felelőseit. Csökken az erekben a belső nyomás, az erek külső falára így a testnedvek tudnak nagyobb nyomást gyakorolni, ami a vér PH-ját egyensúly irányba tereli. Az erekre ható külső nyomás növekedése a sejtekben pozitív reakciót vált ki. A helyileg fellépő vérbőség aktivizálja a szervezet egy vagy több meridiánját, ezzel is fokozva a bioenergia áramlását.

Dr. Van der Jin kínai professzor, több mint 40 éves tapasztalata alapján azt mondta: “Amit gyógyszerrel meg lehet gyógyítani, azt köpölyözéssel is meg lehet ” – sőt – “köpölyözéssel azt a betegséget is gyógyítani lehet, amit gyógyszerrel nem.”

A gyógyító köpölykezelés az alábbi problémáknál javasolt:

– Nyakfájás, fejfájás, migrén, neuralgiák

– Hátfájás, köteges, csomós hátizmok

– Váll, csípő, és derékfájás esetén,

– Gerincsérv

– Magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, szédülés, fülzúgás/csengés

– Krónikus felső légúti fertőzések

– Asztma, makacs köhögés, légzésproblémák

– Emésztési- és gyomorpanaszok (székrekedés, puffadás)

– Hasi görcsök, menstruációs zavarok

– Szívpanaszok

– Húgy-, ivari szervek panaszai: vesekövek, krónikus húgyúti fertőzések

– Cellulitisz- terápia, fogyókúra esetén, (arc ránctalanítás, toka ellen)

Köpölykezelések fajtái:

– Általános száraz köpöly: Kínában betegségek megelőzésére alkalmazzák. Az alkohollal megtisztított bőrfelületre helyezik az üvegbúrákat, és maximum 15 percig hagyják rajta, hogy ne maradjanak foltok a kezelés után.

– Csúsztatós köpöly: Ezzel a változattal a nagyobb bőrfelületeket lehet kezelni. A bekrémezett bőrre nagyobb méretű köpölycsészét helyezünk, majd azt a meridián irányával megegyezően húzzuk. A szívó hatás miatt a bőr kipirosodik, a kötőszövet érzékenysége miatt kicsit fájhat is a kezelés. Izomfájdalmak, reumatikus betegségek enyhítésére alkalmazzuk.

– Villám köpöly: `Cuppogó` köpölyözésként is ismerik, a lényege ugyanis az, hogy a száraz bőr ugyanazon pontján gyors egymásutánban felemelik, majd újra visszahelyezik a köpölyt, és a mozdulatsor a vákuum hatására “cuppogó” hangot ad ki. Ez a kíméletes módszer a legyengült szervezet megerősítésére, valamint izomlázra is hatásos lehet.

Mikor nem javasolt a köpölyözés?

Krónikus szívbetegség, bőrallergia, magas láz, gyulladás, bőr alatti bevérzés, zúzódás vagy más sérülés, cukorbetegség, daganatos betegségek, csontritkulás, TBC esetén, illetve terhesség ideje alatt.

A tape jótékony hatásai: fájdalomcsillapítás, mozgásfunkció javítás, izomlazítás, nyirokkeringés serkentés, izülettámasztás.